Equip professional

Qui som?

 

Som un equip professional dedicat a l’ensenyament i especialitzat en didàctica de la història i de la història de l’art. És per això que la nostra tasca consisteix a “mostrar” la història i l’art per ser ensenyats. Aquest “mostrar” és la clau de la didàctica educativa aplicada a l’ensenyament, perquè el que mostrem són continguts significatius pels infants i joves a través de recursos educatius exclusius.

L’equip professional d’Schola està altament qualificat, tant en formació d’història i d’art com en l’àmbit de la didàctica i l’ensenyament.

Estem especialitzats a crear i realitzar tallers, visites al patrimoni i recursos educatius per a centres docents, ajuntaments, biblioteques, museus i centres patrimonials.

 

SCHOLA DIDÀCTICA ACTIVA
Sant Isidre, 19 local 1.
08775 Castellbisbal
N.I.F. B62527221.

 

Coneix l'equip
Segons les mestres

Tenim la capacitat d’engrescar l’alumnat

Schola Didàctica Activa, va néixer el curs 1989-90. Com a arqueòlegs, a més de la recerca científica, ens interessava en gran mesura la socialització. Com a conseqüència vam començar a explicar la nostra feina i el resultat de l’activitat científica en l’àmbit de l’arqueologia a través dels tallers de prehistòria. Convé ressaltar que la idea inicial era portar a les aules un conjunt de recursos educatius que no estaven a l’abast dels centres docents per posar a les mans de l’alumnat les dades que permeten reconstruir el passat. D’aquestes experiències pràctiques en vam dir tallers.

Els docents ens diuen sovint que el que més valoren són els coneixements dels monitors, els materials que aportem (maquetes i tota mena de recursos educatius) i la capacitat d’engrescar l’alumnat. Aquests són els nostres pilars i sobre els que treballem sempre per renovar-nos.

«els scholastics»

Monitors i monitores

Sovint mestres i professors ens feliciteu per la qualitat humana del nostre equip professional. Aquí ens teniu.

Isabel Boj

Isabel Boj

Doctora en Didàctica de les Ciències Socials i el Patrimoni

Va estudiar història i es va especialitzar en arqueologia, però el que més l’apassiona és compartir el que aprèn i ensenyar. Si la busques, la trobaràs en un arxiu, en una excavació o observant un edifici qualsevol. Li agrada crear recursos de tota mena per fer didàctic l’aprenentatge del passat.

Núria Castellano

Núria Castellano

Doctora en Història en l'especialitat d'Egiptologia

Com a historiadora, va fer les primeres passes al Museu de Gavà però la seva passió és Egipte. Li agrada la divulgació del patrimoni a les aules, escrivint històries o fent conferències. Si no la trobeu entre graelles de colònies busqueu-la a l’excavació d’Oxirrinc, on intenta descobrir el passat entre tombes i mòmies amagades a la sorra.

Eva Poblador

Eva Poblador

Doctora en Didàctica de les Ciències Socials i el Patrimoni

Va estudiar història contemporània, però va començar al Museu de Gavà com a monitora i s’ha dedicat sempre més a posar en valor la història i l’art. Li encanta fer activitats i sobretot crear-les però l’organització de l’agenda i la distribució de la feina sovint la mantenen fora de les aules. Ningú domina la grella d’activitats com ella!

Xavier Trench

Xavier Trench

Llicenciat en Història

No se sap si el més important per a ell és la història o el bàsquet, però s’ha demostrat que tant serveix per entrenar i motivar quan es tracta del nostre passat com quan està a la pista. És el míster d’Schola, prepara els materials i l’equip pel joc de cada dia i és un gran mestre!

Marta de la Vega

Marta de la Vega

Llicenciada en Història

Va néixer envoltada de llibres i la seva gran passió és l’arqueologia, especialment la del món iber. Un dia va penjar la piqueta i va venir a treballar a Schola. És una tot terreny, experta en història i en art, no hi ha tema que se li resisteixi i no només això, li agraden les juguesques i fer pensar els infants. Una petita gran dona!

Francesco Poletto

Francesco Poletto

Llicenciat en Filologia hispànica

Va estudiar filologia però la seva Itàlia natal no el seduïa prou i va trobar el destí a Catalunya. Quan ens va conèixer va decidir que treballaria a Schola i amb quatre dies va aprendre el català que parla i escriu millor que tots nosaltres. És un monitor apassionat i no hi ha grup que se li resisteixi. Els i les mestres tampoc!

Laia Serrano

Laia Serrano

Llicenciada en Història de l'Art

Va estudiar història però de seguida va saber que el seu destí era la didàctica que combina amb l’art, l’arqueologia i la muntanya. La seva formació en educació del lleure l’ajuda a establir una relació de complicitat amb l’alumnat, sap gestionar els grups i connecta amb infants, joves i mestres amb gran facilitat.

Roger Noble

Roger Noble

Graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport

Va estudiar Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, però la seva inquietud i creativitat el porten a explorar diferents camps del coneixement. Les aules són el medi en el que millor es mou, domina tant les activitats com els grups. Sap ensenyar una de les coses que més li agrada, la història.

Franc Jaume

Franc Jaume

Graduat en Història de l'Art

Apassionat de la història de l’art i de la història, va arribar en el moment més delicat, març del 2020. La seva professionalitat i vàlua humana han contribuït a que avui dia seguim endavant.

la Direcció diu la seva:

Il·lusió per la història

Cada curs fem un miler llarg d’activitats entre tallers, visites, colònies i crèdits. Això és gràcies a la confiança que mestres i professors dipositeu en nosaltres i a la feina que fem colze a colze per complementar amb materials, idees i activitats les mancances que hi ha en l’àmbit de les ciències socials.

N’estem orgulloses i aprofitem per agrair a tots els monitors i monitores SCHOLÀSTICS el treball de tots aquests anys.

Núria, Eva i Isabel