Què fem

Schola Didàctica Activa som una empresa formada per arqueòlogues i historiadores que organitzem activitats escolars i educatives per ensenyar l’Art, la Història i el Patrimoni amb l’alumnat des d’Educació Infantil, passant per Educació Primària, Educació Secundària i Batxillerat.

Ho fem amb materials i activitats pròpies a través de tallers a l’aula, visites didàctiques i colònies d’història.

El nostre mètode

Combinem el mètode científic i el mètode per descobriment i a través de materials didàctics específics que inclouen objectes,  documents i recursos de tota mena  proposem un treball de descoberta. La interacció amb els objectes, la formulació d’hipòtesis i l’intercanvi d’informació amb els companys porten l’alumnat a construir el seu propi coneixement.

Realitzem les activitats en centres docents,  museus o  llocs destacats pel seu valor monumental o històric.

Com ho fem?

Tallers d'història

Els nostres tallers d’història són activitats que es fan o bé al centre escolar o bé en un indret museogràfic o patrimonial. La seva funció és posar a l’abast dels alumnes materials i objectes per realitzar un treball de recerca de Ciències Socials que els permeti construir el seu propi coneixement.

Tallers d'art

Els nostres tallers d’art són activitats que es fan al centre escolar. La seva funció és posar a l’abast de l’alumnat materials i recursos didàctics que els permetin acostar-se a l’obra i a l’artista. Després es dóna pas a la creativitat per acostar-nos a l’estètica i la tècnica treballada.

 

Visites al patrimoni

Tant per a grups escolars com per a adults, els nostres monitoratges de visites al patrimoni tenen per objectiu fer reviure al visitant l’època en la que va ésser bastit i utilitzat aquell monument. Les nostres visites són didàctiques, motivadores i conviden a fer un llarg viatge en el temps. Per als alumnes, sempre aporten un quadern de treball.

Colònies d’Història

Les nostres colònies d’història tenen com a objectiu reviure un determinat període del passat, tot potenciant procediments manipulatius com la reproducció de feines d’altres temps, o el treball amb maquetes o bé jocs amb l’empatia. Sempre aporten un quadern de treball.

Crèdits de Síntesi

Són activitats de dos a cinc dies de durada durant els quals ens valem de diferents matèries per treballar abastament i de manera interdisciplinar un període del passat. Les activitats pràctiques, així com la recerca i la descoberta sobre el terreny tenen un paper protagonista. Sempre aporten un quadern de treball.

Materials i projectes

Elaborem estudis i projectes sobre gestió del patrimoni i gestionem espais patrimonials. També elaborem projectes didàctics (dossiers, quaderns, itineraris, tallers, visites, visites nocturnes, materials didàctics) per a ajuntaments i museus.

Recursos didàctics

 

Molts de vosaltres ens heu traslladat la necessitat de disposar de  recursos didàctics per ampliar continguts. A aquesta secció penjarem quaderns i fitxes des d’educació infantil fins a batxillerat, que podreu utilitzar abans o després de fer algun dels nostres tallers d’artistes.

Si us agrada i us voleu descarregar més materials ho podeu fer donant-vos d’alta al nostre web tot omplint el formulari del costat.

 

Apunteu-vos al nostre web!

Si ja teniu compte d’usuari, podeu identificar-vos i anar a la pàgina de descàrregues

Alta i modificació d'usuari
reCAPTCHA
Privacitat *

Voleu que en parlem?

Adreça: C/Guadiana, 24 local
Telèfon: 932 969 259
Email: scholactiva@scholactiva.com

Clients habituals

Alumnes darrer curs

Activitats pròpies

Equip darrer curs